my life

my life

Monday, 18 July 2011

aku dan penang trip for TDBC


salam..hampir seminggu aku tak update kat blog nie...mukan pa,memang nak update tp dok tunggu member upload gambar kat FB nuh...nie da skit la crita..jumaat lepas aku g penang ngan member2 aku...mukan jalan2 biasa tp lawatan smbil belajar...perjalanan hampir 2 jam 30 minit gak la...kami g TDBC  ngan aquarium FRI Batu Maung
>>>gambar dulu....
                                                                        atas kapal tuna<<<
                                                        >>>sesi lawatan dalam kapal tuna<<<
 
                                    >>>ara mengantuk hahahhaa

                                                  kami budak marine<<<
                                            >>>seronok dapat penyu<<<
>>>minum lu...

tue je la..next aku akan update lg

Monday, 11 July 2011

Aku dan cinta monyet zaman sekolah II

pa lg...
cikgu pun buka lalu senyum huhuhu...
dia ckp,"amboi iznoor,bru darjah 4 dah gatai"..
malunya aku..tetiba loceng bunyi..fuh..selamat.,,tapi aku lari bersembunyi ttak masuk kelas...tapi sedeynya,smua back up dia...ktuk n marah aku mcm2..ckp aku gatai...padahal depa tak taw crita sebenar...si A yg mulakan dulu mukan aku....fine,maybe sebab dia pandai,semua orang cakap dia baik..oklah...
tapi 2 mggu lepas tue kami benar2 bercinta...alah cinta zaman budak2,,orang ckp,cinta zaman nie jujur dan ikhlas..pa pun,sweet memory..dan cinta kami kini tinggal kenangan ja..hope dia or si A bahagia seadanya,,,,

Sunday, 10 July 2011

aku dan supervisor datang ke FRI

SALAM...
 ari nie madam nani mai kat tempat aku...
FUH!!!cuak gak la...
dia smpai lam kul 10.45 pg td...
dia mai trus la dibwa ke bilik perbincangan...
dia suruh isi form lalu en shahrum aka abg long aku berckap la skit...
nasib bek la en shahrum ckp baik2 ja sal aku kih3...
cayalah en shahrum...supervisor aku TERBAIK!!!!
>>>sesi perbincangan


                                                                                     Tekun mengisi borang  <<<


                                                         >>>>bergambar dulu<<<<






>>>bersma KK SENANGIN 11


>>>gambor lg...


ok tue je lah untuk hari nie,,,
nak g mam2 sat..
bye...

aku dan telok senangin

assalamualaikum dan salam hujung minggu

hurmmm...ari nie rehat ja kat umah...
semalam aku g telok senangin..g ngan lah,ara,lah n dauh...janji nak gerak p sna kul 8 pg tp aku bngun pun dah 8.30pg hehhehe..bangun2 trus p msak lauk wat bekl antaranya kopok,sandwich,sayur cmpur,telur dadar resipi sheila rosly ngan kerang goreng.Elli ngan ara pun masak gak..lauh lebih kurang ngan kami gak






                                                                        >>> mandi time ...
pantai nie bersih kot...orang pun tak ramai...tenang ker...like3...makan2..enjoy















    >>>cerahnya kulit aku hahahha


pastu kutip2 remis...tp ntah tertinggal plok
>>>>antara bekalan yang dibawa oleh kami...

>>>aku nak makan lagi
>>>jejaka2 hensem kat telok senangin
>>>bini s.jibeng wat hal
>>>with frenz....

pastu kami g lumut solat n shopping then taw kami p mana
jeng3...
tgk WAYANG .crita "TOLONG!AWEK AKU PONTIANAK"
Best gak crita nie...tak rugi la...klu beli tiket
best wo...jalan2 skitar daerah manjung...then kami pun balik...hahhaha
nanti aku update lg crita2 baru yer

Friday, 8 July 2011

aku dan "birthday surprise party"

Allah selamat kan korang....
Allah selamat kan korang....
Allah selamat kan en syah dan iznoor
Allah selamat kan korang....



ha...nie lagu yg aku dengor bila masuk bilik makmal hub kat FRI td...apa kejadah nie...la upanya depa wat satu surprise untuk aku n en syah..
cerita dia mcm nie,,,,

mula2 tue aku tgk jam dah menunjukkan 11.30 pg...so aku ajak la Lah blik umah...mukan pa,takut jem lgpun nak g ambik moto cik lah n lah pun nak g pejabat pos...so aku g la lab nak antar  laptop suruh Ara jaga...tetiba bdak2 nie tahan tak maw bg balik..pe hal???
elly ckp pengarah nak jumpa la,ara ckp da orang nak mai la..pelik toi...si elly tetiba nak tunjuk sumthing sal blog apa kes?
pastu apa aku pun mcm sumthing ja sbb duk cri en syah..hah!!!nie mesti nak prank nie...pa lg aku trus chat ngan en syah agar melarikan dri bersame2...pa lg,kami kuar ar..si fieza duk ajak masuk lab hub why??kami surh dia buka pintu...tapi bila buka takda papa..aik???
kami lari ke luar skodeng kat tingkap tp tak nampak apa pa pun...
pastu kami masuk la gak...
pastu....
depa pun nyanyi la dengan sora yg agak hurm..bole la..(gurau jer...)

salwa si pembwa kek


get ready!!!!

ini kek dia...sedap nya!!!!
sesi memotong kek....

pastu pa lagi...makan kek ramai2.....best!!!
tetiba elly sapu krim kek kat aku...arghhh!!!!pa lg panas membara.....sesi membalas dendam...pastu ara pun wat...!!!!yg best akak lab ckp"g ambik tanah selut dalam lab"pa lg...laju ja aku g ambik...tggu tepi toilet..
"gedebush!!!kena kat muka ara..terbaik!!!
hahahahha
padan muka...

tapi pa pun bestla..tq yer kawan2...
ari nie...hadiah pemberian my parent pun nak taw tak adiah pa?
jeng3!!!
wat suit for diving!!!!

sayang mak n ayah...seronok toksah dok crita la...ari nie gak last bg fieza n anis dr uia...depa praktikal sma ngan kami...enjoy gila ngan depa...hehhehe

oklah...t aku story lg....

Thursday, 7 July 2011

Aku dan cinta monyet zaman sekolah...

mula2 kita tgk la skit preview story aku dulu yer....

aku dilahirkan pada 5 Julai 1988 kat Hospital Besar Kangar...dilahirkan keluarga yg sederhana sahaja...Ayahanda aku seorang petani biasa dengan keja2 kampung dan Bonda hanyalah Dayang di "Istana" kami...adik beradik aku hanyalah 3 orang sahaja...semua boy n lain2 perangai....Aku totally anak jati perlis...mak aku sahaja not made in perlis sebab mai dari Neg.Sembilan...Jarak umur aku ngan abang2 aku agak jauh dalam 5 -6 tahun jugaklah..
Aku tadika dekat ja...jalan kaki tak sampai pun dalam 100 meter..sberang jalan...biasala tadika KEMAS..cukup setahun aku masuk pula ke SK Beseri...ley dikatakan aku dibesarkan kat umah tok aku...sebab umah tok belakang sekolah ja...Kentut pun dengar...aku masuk skewl ni tahun 1 agak lembap la even duk kelas num 1...kiranya,aku slalu la pegang numbo last dlam kelas...pastu start darjah 2 aku trun ke kelas...aduh,time tu aku malu gila kowt...takpela...start dr situlah aku berazam nak ubah dri jd pandai...kira pas tue aku top 3 gak...bangga sial!!!

then aku masuk la kelas num 1 dr darjah 3 sampai la darjah 6..kat skewl aku bukan la pengawas tapi aku ska aktifkan diri seperti masuk koir,pergi kem n sebagainya...maklumlah cikgu ckp nak masuk SBP kna aktif..pulun la aku time tue...last upsr aku hanyalah 4A 1B huhuhuhu..
 kat sini gak aku pernah bercinta..JENG3...
 nak taw tak...
mcm nie...aku da la minat sorang bdak nie time skewl..nama dia A..


contoh taw gambar nie...


A lah yg baik ngan aku..kami dalam kelas duk skali...hurm dia punya meja blakang aku tp satu ja problem,dia dah da bf..darjah 4 da ada bf..bf dia mukan hensem pun itam n kurus ja.....Satu hari tue,aku tunjukkan la buku yg ckp aku suka kat dia...time tue dia tak ckp diam ja...pastukan time kelas KAFA(baik gak aku nie),kawan dia panggil aku..then bg surat ckp si A bg..tapi ngan syarat jgn bca skarang bca time habis kelas..
hati mula2 berdebar2 la..then,smpai ja kat umah tok aku kat tangga,aku bca la..pa lg...cinta ku terbalas!!!malam tue aku trus tulis surat balas blik,..siap da pantun tue yg tak bley blah hahahaha


...then pa lg...sok2 pg aku p skolah awai n letak bwah meja dia..heheheh...aku dah ada awek getus hati ku...pastu kan..loceng bunyi...masuk la cikgu matematik aku...biasala dia mengajar mcm biasa...time wat latihan kan,,aku cikgu buka la buku si A nie then ternampak surat tersebut...kantoi si A p ltak surat tue lam bku mate...pa lg cikgu pun nak baca........
sambungan tunggu entri pas nie yer hahhaha...

Wednesday, 6 July 2011

aku dan kuala gula..

hurm...jumpa lagi..
hari ini aku bersama kawan2 praktikal dan diringi 2 orang pgwai bergerak ke kola gula perak...tujuannya nak beri taklimat tuk kenalkan c-hook...taw ke pa tue c-hook?c-hook nie mata pancing utk tangkap ikan  aka rawai ikan..selalu nelayan guna j-hook...kami 4 orang ja yg bagi iaitu en roshidi,en shahrum ,sy n lah....sbb tue kami g sitiawan tgk kanvas dah siapke belum pastu g pantai remis tgk pukat..kat situ la aku tgk bubu NAGA...panjang bebenor...

bersama kawan2 praktikal n pgwai2 FRI


di pusat konservatif burung
pastukan kami singgah p tempat pusat konservi hidupan liar..tgk burung2...okla..bnyak gak input yg sy dapat..
pastu sesi taklimat mula2 en roshidi..pastu kawan sy,Lah plak ambik..smart kot lah..stail kot..dah mcm pegawai dah..Tahniah Lah...pastukan aku plok..huhuhu...mula2 ok ja..sesi kenalkan diri..video plak wat hal..nak wat rumusan mcm na kalau tak view video...ngan sound system..maybe xtension tak smpai untuk speaker...pastu sy stop la..sambung encik shahrum n en roshidi..
ngah tuggu turn time nie..yang blakang penyokong2 kami hehhee..tq support aku n lah yer..

pastu terubat la depa bg adiah td heheheh..cenderahti sikit da mkan2..
napa muka si ara nie da bnyak sgt...pas makn terus balik,,,but kami singgah di jeti kuala gula
kat sini kami tengok alat untuk tangkap kerang yang dipanggil tangguk kerang
nie la tangguk kerang yer...

tetiba da apek nie mai...dia ingat kami nak mai spotcheck kot..dia kta nie mukan salah punya ...takut gila cina tue..tapi kami ckp la just sja ja nk tgk..pastu minta dia terang la skit sal kerang mengkerang hahhaa
then pastu kmi pun trus balik Sri Manjung
pa yg aku dapt td nasihat dan pesanan dr en roshidi.
."kita sebagai penceramah mesti pastikan semua xtension,slide,PA system mesti ada,jgn harapkan panganjur sediakan"
aku terima ja sbb aku first time depan public n kita blaja...terimakasih sbb bg kami pluang nie...susah n mukan senang nak dapat,,,
ni ja untuk malam nie..
k salam...
oyasuminasai...

Tuesday, 5 July 2011

aku dan laut....

laut???
yup aku suka laut...
sbb laut itu cantik...aku nie jenis suka gak outdoor2 nie...gunung aku dah try...laut plak sekarang mcm lagu darah satria
"lautan luas banjaran gunung...rezeki nan melimpah"
ni time latihan sea survival kat pulau payar  


nie geng kelas aku....
nie time dive kat pulau tioman..aku yg ngah peace tue hehhehe
dan lagi...best gak la dive nie..awal2 tue cuak gak sbb berdengung telinga n sakit gila huhuhu..pastu ok la...baru la taw keindahan laut...yg paling aku jumpa penyu hahahha...kenangan gak..da masa aku nak gk g dive lg..best..sbb yg belum cuba silakan best taw weh...
during sailing hari tue ...
nie time snorkeling kat pulau payar...

smue abg2 hot kih3....
nie la serba sikit dengan laut...
laut nie boley jd kawan dan lawan...betol...
hurm...
 itulah je kot..nie untuk pagi nie..
 nie da skit kata2 untuk pagi nie...


"Both fear and assumptions hamper communication and tend to destroy even the best of friendships and relationships. Talking (to each other) has a way of solving almost all human relations problems. Both only need to listen sincerely to what the other is saying; not to prove the other one wrong but to understand."

–Emily Daniel (poet)

pRaktikal di FRI Kpg Acheh

meh sini aku nak crita sikit sal praktikal..aku la dok praktikal kat belah lumut..ntah la,lumut ka,sitiawan ka,manjung ka....ada aku kisah hahhaha...kat sini FRI Kpg Acheh adalh satu jabtan yg menjalankan penyelidikan ...sal ikan la...aku kan budak marin...aku lapor diri pada 30mei yang lalu la...nak taw tak apa tugasan pertanma aku wat?

Jeng3...
hehehe..selambar ja aku tidoq..mangkuk punya Sunset..sempat lg snap gambar aku huhuhu...kat sini aku dah 3 kali dah mai..sbb tue minat wat kat sini...staff2 dia sempoi2...tol...kawan2 pun ramai dr umt(mat,akim,fit nga bul)pastu uia(fiza ngan anis)tue uitm(aku,salwa.elly.ara n lah) sorang lg mai dr ump....

nie la kawan2 aku ceria and hepi semua...semua satu kepala...


tol tak aku ckp...
sek2 jate blako nie....
gotong royong

mariner is here!!!
baru2 nie kami da wat jamuan sempena besday ara dan mai...3 mggu lepas besday salwa...but

TODAY is My BIRTHDAY!!!5 JULY 2011!!!

kenangan yg best aku da lg 6 minggu untuk habiskan LI kat sini...t aku update lg noh sal praktikal...